Om uw website bereikbaar te maken op het wereldwijde web, wordt uw  website geplaatst op een webserver. Dat heten we webhosting. Naast de hosting hebt u ook een domeinnaam nodig, het www adres. Jave Computers kan alle mogelijke extensies registreren gaande van .be .nl tot .info .com enzoverder. Om de beste service te kunnen bieden worden alle websites, shops en ander webprojecten die door ons worden ontwikkeld, geplaatst op onze eigen servers. Wij hebben zowel servers in Europa als in de VS. Afhankelijk van het beoogde doelpubliek en de gevraagde noden kiezen we voor uw project de beste locatie. Voor de grote projecten kan een deel van de server exclusief voorbehouden worden voor uw project zodat grote stromen bezoeker zonder vertraging uw website kunnen bekijken.

 • 99,99 % uptime

 • Uptime controle

 • Scherpe prijzen

 • SSD Opslag

 • DDoS beveiliging

 • Eigen servers

 • Alle domeinextensies

 • 12 CPU’s

 • Maatwerk mogelijk

E-mail oplossingen

E-mail via uw eigen domeinnaam is de laatste jaren een complexe situatie geworden. Omdat e-mail het meest geliefde platform is voor Spam en Phishing zijn de regels zeer streng geworden. Met veel van deze regels en richtlijnen kunnen wij aan de slag. Onze mailserver wordt dan ook strikt geconfigureerd, maar er zijn ook zaken die wij niet in de hand hebben. Daarom bieden wij 3 mogelijke opties aan betreffende uw professionele e-mail. We leggen u telkens de voordelen en nadelen uit.

E-mail via onze mailserver (inbegrepen in uw hosting)

Dit is de gemakkelijkste oplossing en vereist geen extra instellingen, maar is niet de meest betrouwbare oplossing. Wij raden dit zelfs af voor professionele e-mail.

In dit geval kunt u een onbeperkt aantal mailadressen aanmaken die eindigen op uw domeinnaam. De enige limitatie is de limitatie van de server. Dit is ook standaard inbegrepen in uw hostingpaket en kost u dus niet extra.

Nadelen

 • U gebruikt hetzelfde IP adres als alle gebruikers op de server. De reputatie van het IP adres is dus afhankelijk van anderen.
 • Het IP adres van onze server zit in een bepaald blok (range). Als andere servers in hetzelfde blok een slechte reputatie krijgen, kan ook ons IP adres negatieve scores krijgen.
 • Om bovengenoemde redenen kan het op momenten zijn dat grote spelers als Microsoft (Hotmail, outlook, live) en Gmail uw mails blokkeren of naar de spam verwijzen.

Wij doen al het mogelijke om de reputatie van onze servers hoog te houden, maar toch zijn bovengenoemde problemen niet te vermijden. Daarom raden wij vooral onderstaande oplossingen aan.

Uitgaande e-mail via externe mailserver (kleine extra kost)

Deze oplossing raden wij aan voor hobbysites, vereniging en eenmanszaken/kleine ondernemingen.

U hebt geen beperkingen op het aantal mailadressen eindigend op uw domeinnaam. Ook bij deze oplossing zijn de enige limieten de limieten van de server. U kunt dus zonder meerprijs meerdere mailadressen aanmaken.

Bij deze oplossing worden de inkomende mails behandeld via ons eigen veilige platform, maar worden de uitgaande e-mails omgeleid naar een professionele e-mailservice. Het voordeel is dat deze mailservice bekend is bij de grote spelers, waardoor hun IP ranges niet worden geblokkeerd. Er is ook een automatische controle bij uitgaande mails, waardoor spam geen kans krijgt. Verder zijn er tal van controlemechanismen die de betrouwbaarheid van de uitgaande mail verhogen.

Als extra voordeel kunt u uw eigen e-mails volledig traceren en zelfs zien of uw e-mails worden geopend bij de ontvanger. De kost is nagenoeg verwaarloosbaar.

Nadelen

 • Kost € 60/jaar (max. 5000 e-mails verzenden per maand) of € 120/jaar (max. 10000 e-mails verzenden per maand).
 • Bij het instellen van uw mailadressen op uw e-mail programma moet u een extra instelling doen, waar we u uiteraard graag bij helpen.

Deze oplossing is geschikt voor de meeste klanten en heeft een 99% ontvangstzekerheid!

Microsoft Exchange Online / Microsoft 365 (kostprijs per mailbox)

Dit is veruit de meest professionele oplossing en uitermate geschikt voor ondernemingen. Ook eenmanszaken of kleine verenigingen kunnen hier veel voordelen aan hebben en kunnen de kost beperken door slechts 1 of enkele mailboxen te nemen.

Bij deze oplossing wordt e-mail niet meer verwerkt via onze hosting, maar wordt e-mail volledig verwerkt op de servers van Microsoft. U hebt geen beperkingen op het aantal mailadressen eindigend op uw domeinnaam, maar per aangemaakt mailadres is er in dit geval een kost. Elke gebruiker krijgt een mailbox van minimaal 50 GB.

Via deze dienst kunt u ook gebruik maken van extra diensten door Microsoft zoals uitgestelde berichten, berichten terugtrekken, maar u kunt uw werknemers oof toegang geven tot Office 365.

Omdat Microsoft naast Google één van de grootste spelers is hebt u ook nagenoeg 100% afleverzekerheid van uw mails. In de bedrijfswereld is Microsoft Exchange Online één van de meest gebruikte systemen om die reden.

Nadelen

 • Kost per mailbox. Indien enkel Exchange Online +- € 4,20/maand per gebruiker. Extra functies zoals Office 365 komen met een meerprijs.

Voor meer info kunt u altijd contact opnemen.

Interesse?

Neem
contact
op