Vandaag zijn wij trots om onze eigen webshop te lanceren. Naast herstellingen, webontwikkeling en verhuur, gaan we nu ook verkopen uit eigen voorraad via onze webshop JaveOnline.be .

Jave Computers heeft sinds 2008 een hele weg afgelegd. Wat in 2008 gestart is als een bijverdienste om mensen te helpen met hun kleine computerergernissen is uitgegroeid tot een bloeiend jong bedrijf met heel veel verschillende zijtakken.

In 2017 namen we een grote stap door ons ook te gaan richten op verhuur van laptops en audiovisuele materialen. Een stap die eigenlijk al snel een schot in de roos bleek te zijn. Intussen vindt men ons voor verhuur in heel Vlaanderen. Iets waar we behoorlijk trot op zijn.

Nu in 2024 breiden we opnieuw uit. Verkoop heeft nooit bovenaan ons wenslijstje gestaan omdat we alles graag op maat willen aanbieden. Maar de praktijk wijst uit dat bepaalde materialen uit voorraad verkopen wel een meerwaarde kan bieden.

Wat zal JaveOnline dan uiteindelijk zijn?

Het antwoord op die vraag lijkt in eerste instantie simpel. Het is een webshop. Niet?

Ja, uiteraard, maar wat gaan we verkopen? De nieuwe bol.com worden lijkt in dit tijdperk wel heel hoog gegrepen en niet echt realistisch.

Het is in de eerste plaats niet de bedoeling is om computers en laptops te gaan verkopen via deze shop. Met onze computerafdeling, Jave Computers, hebben we de expertise in huis en wij hebben daar al jaren de opvatting om op maat te bestellen voor de klant. In de praktijk merken wij dat elke klant andere noden heeft en we zijn niet van plan om laptops en computers uit voorraad te moeten pushen naar de klant. Door op maat te werken kunnen we de beste service na verkoop blijven leveren.

Bijkomstig is ook dat ook gewoon zin hebben in een nieuw avontuur. Een nieuw avontuur dat we eerlijkheidshalve ook gaandeweg aan het uitzoeken zijn.

Net als in 2017 toen we onze verhuurdienst hebben opgericht, zullen we in 2024 rustig van start gaan met deze webshop. We gaan uitzoeken wat interessant is voor de klant, maar heel belangrijk, wat we aan een eerlijke prijs kunnen verkopen. We willen ons ook niet vastpinnen op enkel computergerelateerde zaken, we zien het veel ruimer.

Op dit moment nemen we 4 hoofdrichtingen in acht.

  1. PC & Laptop: Niet de toestellen zelf, maar alle toebehoren, zoals ubs-sticks, flash kaarten, onderhoudsproducten, batterijen, gereedschap, kabels, …
  2. Software: We zijn al jaren aangesloten zijn bij een goede groothandel. Daardoor kunnen wij heel wat software verkopen onder de officiële prijs. Tot nu toe hebben we dat enkel voor Office356 licenties gedaan, maar we breiden dat aanbod nu verder uit via de webshop. Alle licenties zijn officieel en worden digitaal afgeleverd. Ook voor de verlenging nadien kunnen we zorgen.
  3. Kantoor -Bureau – Thuis: Iets nieuws voor ons en we zien het dan ook zeer ruim. De doelstelling is om alles aan te bieden dat je kan gebruiken in je thuiskantoor, je kantoor, maar ook schoolspullen en knutselspullen. En laat ons ook de sfeer in deze kantoorruimte niet vergeten.
  4. Tweedehands: Regelmatig krijgen we vragen om tweedehandstoestellen. Via onze verhuurdienst hebben we ook vaak spullen die boekhoudkundig zijn afgeschreven. Het is de bedoeling om een combinatie van afgeschreven spullen en opgeknapte spullen tweedehands te verkopen. Op alles zal conform de wetgeving nog 1 jaar garantie worden gegeven.

We zijn met verschillende leveranciers in gesprek, maar die zaken vragen wat tijd. Hierdoor is het aanbod nog wat beperkt. Onze filosofie blijft, kwaliteit voor een goede prijs, dus we nemen enkel deals aan die ook echt interessant zijn. Maar zonder vooruit te lopen op de feiten kan ik nu al vertellen dat er wat leuke dingen aankomen.

Kom zeker wekelijks eens kijken op de shop, want elke week zullen er meer zaken binnenkomen die we online zullen plaatsen.

We zullen de spullen uiteraard opsturen, maar dankzij onze verhuurdienst hebben we een een goed uitgebouwd 24/24 en 7/7 afhaalpunt. Dat zal nu ook dienst doen als ophaalpunt van de webshop.

We kijken dit jaar uit naar deze boeiende uitdaging!

Onze webshop vind je onder de domeinnaam www.javeonline.be .