Helaas is onze verhuurdienst na twee jaar gevrijwaard te zijn, deze week opnieuw bestolen door een huurder. We zijn opnieuw zwaar getroffen, want de dief is er vandoor met onze duurste beamer die bovendien nog maar enkele maanden oud was.

Sinds de vorige diefstallen in 2017 hebben we onze veiligheidsmaatregelen enorm opgeschroefd. Dit bleek in 2018 en 2019 ook voldoende om enkel legitieme huurders aan te trekken. Helaas begint 2020 voor ons niet goed.

Zoals gebruikelijk in België, kan de politie niets doen, buiten nota nemen van de zaak, tot de persoon ’toevallig’ in aanraking komt met de politie. Daarom is ons enige wapen tegen deze diefstal, public shaming van de dief.

En dat wapen zullen we hier zeker gebruiken!

Details en camerabeelden

De dief reserveerde onder de naam Anton Otvagin of volgens de bankgegevens met initialen A. D. Otvagin. Omdat zijn adres vermoedelijk niet correct is zal ik enkel vermelden dat hij een adres opgaf in de Bredabaan te Brasschaat.

De ophaling is gefilmd door onze beveiligingscamera’s. Op de beelden ziet u dus de zogenaamde Anton Otvagin (A. D. Otvagin). Later kom ik zelf als zaakvoerder ook even in beeld (blauwe pull)

Anton Otvagin

Enkele close-up foto’s:

Geen contact mogelijk

De man, die een Nederlands telefoonnummer opgaf bij de reservatie blijkt telefonisch niet meer te bereiken. Bellen wij met de telefoon van onze zaak, dan gaat de telefoon 1x over en dan direct naar voicemail. Bellen we met een andere telefoon dan gaat de telefoon veel meer keer over, maar komt er nog steeds geen gehoor. Het wijst er in ieder geval op dat het telefoonnummer van onze zaak geblokkeerd is.

We hebben intussen ook WatsApp, Facebook, SMS, e-mail, enz geprobeerd, maar alles blijft onbeantwoord.

Public shaming

Wij kiezen er bewust voor om de gegevens van deze persoon openbaar te maken. We zijn het beu dat ondanks alle maatregelen wij nemen, men toch schaamteloos toestellen steelt. Wij werken hard om onze verhuurdienst draaiende te houden aan schappelijke prijzen. Helaas maken diefstallen als deze het nagenoeg onmogelijk. Dit hakt in ieder geval in op onze jaarplanning. In plaats van te investeren in nieuwe materialen, moeten we nu de keuze maken om dit toestel te vervangen zodat we toekomstige huurders de beloofde materialen kunnen leveren. Eén huurder moesten we helaas al teleurstellen, aangezien de huur volgde op de dag na terugbrengen van deze huurder.

We willen met deze vorm van publicatie vooral bereiken dat andere zelfstandigen gewaarschuwd zijn. Misschien hopen we ook dat een toekomstige (potentiële) werkgever van Anton Otvagin, twee keer nadenkt als hij dit artikel tegenkomt. Iemand met grijpgrage handen wil je immers niet in je bedrijf.

Bovendien merken we van de diefstallen in het verleden, dat het publiceren ervan, wel degelijk helpt om anderen te waarschuwen. Ook wij Googelen vooraf de twijfelgevallen. Helaas was over Anton Otvagin nog niets te vinden.

Aan de dader

Aan Anton Otvagin zelf willen we vooral de boodschap meegeven dat we deze diefstal echt schaamteloos vinden. Bij de afhaling hadden wij absoluut geen argwaan en kwam u betrouwbaar over. Indien u tot inkeer komt en de goederen terugbrengt, dan zullen wij deze publicatie en ook de publicaties via andere kanalen terug verwijderen, ook al hebben wij intussen reeds schade geleden.

Komt u niet tot inkeer, dan hopen wij dat u snel in aanraking komt met de politie en dat wij via andere wegen de goederen terug kunnen verkrijgen met een schadevergoeding.

Aan wie de dader herkent

Ken je de persoon op de foto’s en de video, neem dan graag contact met ons op. Hoe meer gegevens wij kunnen verzamelen, hoe beter. Ook als u zelf bent opgelicht door deze persoon, dan mag u met ons contact opnemen.

Foto’s van de beamer

Op onze verhuurshop vindt u de foto’s van de beamer. Surf daarvoor naar het artikel Dief/Thief Anton Otvagin en onderaan vindt u de foto’s.