Elk jaar proberen we ons verhuuraanbod uit te breiden. Vorig jaar lag de nadruk op het vernieuwen van het laptopaanbod en dit jaar verbreden we ons beamer en schermenaanbod. Zo introduceerden we in maart onze gloednieuwe 7000 lumen laserbeamer. En nu hebben we ons gericht op een uitbreiding van de projectieschermen.

We zijn dan ook blij om maar liefst 6 nieuwe schermen te introduceren. We mikken met deze nieuwe schermen op een de grotere events en feesten bij mensen thuis in de schuur of in een zaal, maar evengoed de professionele sector.

Het gaat dan ook om schermen van 3 en 4 meter breed. Niet iets dat je zomaar in de woonkamer plaatst.

Deze lijn is ook een nieuw type scherm. Waar we voorheen vooral statiefschermen en vloerschermen aanboden, kiezen we nu voor een easy setup vouwsysteem. Met deze groottes van schermen is een statiefscherm niet meer handig. We hadden één 3 meter statiefscherm in het aanbod, maar de kwaliteit bleek ondermaats.

Vouwschermen / opbouwschermen

Het grote voordeel van een statiefscherm is dat het heel eenvoudig is. Je klikt het statief open en rolt het scherm af en dat is alles. Bij een vouwscherm komt er iets meer bij kijken. Anderzijds zijn ze veel gemakkelijker te transporteren, want ze zitten in een handige flightcase. Ons statiefscherm van 3 meter was moeilijk te vervoeren in een auto door de lengte die eveneens 3 meter bedroeg. Een vouwscherm daarentegen is compacter omdat het geheel moet opgezet worden.

Reken op een 30-tal minuten om een vouwscherm op te zetten. Je bent ook best met meerdere personen.

De constructie is eenvoudig. Plooi het schermframe open, bevestig het doek en daarna zet je de statieven eraan vast.

We maakten alvast een handig filmpje die huurders kunnen gebruiken, maar er zit in de kist ook een fotohandleiding.

Enkele sfeerbeelden die een idee geven van de opbouw.

Het projectiedoek

Voordeel van dit systeem is alvast dat de doeken veel groter kunnen zijn dan bij statiefschermen. Het nadeel is dan weer dat de doeken opgeplooid moeten worden. Daardoor heb je nooit hetzelfde effen doek als bij een statiefscherm.

Er zijn dus altijd wel kreukjes te zien, maar die worden minimaal als het doek goed opgespannen is in het frame. Bovendien is dat weinig zichtbaar bij een goede projectie.

We zijn ook blij dat we voor het eerst ook 2 schermen hebben met een retro projectiedoek. Met dit speciale lichtdoorlatende doek kun je langs achter projecteren. Dit kan in sommige situatie een extra voordeel zijn.

De groottes

  • We hebben 3 schermen van 150 inch, zo’n 3 meter op 2,25 meter. Eén daarvan is met RETRO doek.
  • 1 scherm van 180 inch, zo’n 4 meter breed en 2,25 meter hoog.
  • 2 schermen van 200 inch, zo’n 4 meter breed en 3 meter hoor.

Dit zijn de afmetingen van de frames. De statieven kun je bevestigen zoals je zelf wil.

Is het iets voor mij?

We begrijpen dat sommige mensen schrik hebben om iets te moeten opbouwen, maar deze ‘fast fold’ systemen zoal ze ook genoemd worden, zijn kinderlijk eenvoudig.

In elke koffer hebben we QR codes gezet naar het opbouwfilmpje, we voorzien een foto inhoudslijst en ook een stap voor stap handleiding met foto’s voor het opzetten.

Maar kies bij kleinschalige feesten best voor een statiefscherm. Deze vouwschermen zijn vooral geschikt voor grotere zalen en mensengroepen.

Wat met buiten?

Net als elk projectiescherm, vangt de enorme oppervlakte van het doek, heel veel wind.

Projectieschermen kunnen buiten enkel gebruikt worden als het windstil is. Een licht windje zal het scherm niet doen kantelen, maar van zodra er een steviger briesje komt opzetten, dan gaat dit aluminiumframe niet netjes blijven staan.

MAAR!!!!

Met dit type scherm is wel een extra optie mogelijk.
Je kunt het scherm ook gebruiken zonder de statieven. Als je dan een beetje handig bent, dan kan het frame gewoon opgehangen worden tegen een muur. Of gewoon geplaatst worden op een tafel.

Onder het doek kan je altijd een touw of spanbanden hangen.

En nu huren maar!!